Ansvarsfullt spelande

När du spelar är det viktigt att du alltid spelar ansvarsfullt. Det är lätt hänt att man gör små insättningar här och där utan att riktigt hålla koll på hur mycket det är man gjort av med på en månad. Så därför kommer du få några tips i det här inlägget på hur man ska tänka för att spela ansvarsfullt. Jag kommer skriva utifrån egna erfarenheter så jag vet att de funkar. Men kom ihåg att allt det här är väldigt individuellt och ibland får man prova sig fram till en taktik som funkar bra.

Sätt ut en budget varje månad

Det alla spelare bör göra innan de sätter igång och spelar är att de sätter ut en särskild budget för hur mycket man får spela för varje månad. Om det känns svårt att dela upp pengarna på en månad så kan man dela upp pengarna veckovis.

Ta hjälp av en vän eller släkting

Om du känner att du har svårt att kontrollera ditt spelande så bör du kontakta någon som du litar på. Det kan kännas jobbigt att tala om sina problem men det är viktigt att man gör det så fort man märker att man har problem.

Spelberoende är ett missbruk som kan vara svårt att bli av med

När det kommer till beroende så handlar det i många fall om att personer inte kan säga nej till impulser. Det här innebär att de kommer göra precis det som faller dem in just för stunden och det kan ha förödande konsekvenser medan de i andra fall kan leva helt normala liv i åratal utan att någon upptäcker det. Men om man ser varningstecken så bör man söka hjälp direkt. Det är precis som de som missbrukar alkohol eller droger, de behöver också hjälp att komma ur sitt dåliga beteendemönster.